Verstappen stopil v bran Masiju: Ne bi bilo pošteno, da bi ga sedaj začeli sovražiti

3

Direktor dirk Michael Masi je zaradi kontroverznih odločitev v zadnjih krogih dirke za VN Abu Dhabija postal tarča kritik. Avstralcu je sedaj stopil v bran novi svetovni prvak Max Verstappen.

Nizozemec, ki si je svoj prvi naslov svetovnega prvaka privozil prav v zadnjem krogu dirke v Abu Dhabiju, sočustvuje za Masijem. “Ljudje pravijo, da morda potrebuje pomoč. Ja, pošteno. Vsi potrebujejo pomoč. Tudi jaz potrebujem pomoč,” je Verstappen dejal v pogovoru BBC.

Čeprav je bil Nizozemec letos večkrat kaznovan s strani FIE, Masija spoštuje in pri tem poudarja, da ima direktor dirk zelo težko delo.

“Michael je prijazen fant in se trudi po svojih najboljših močeh, zato ne bi bilo pošteno, da bi ga sedaj začeli sovražiti. To ni preprosto delo.”

Masijeva kontroverzna odločitev v nasprotju s pravili, ki jih je postavil sam

guest

3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Toni

Če bi Masi sprejel na koncu dirke odločitev v skladu s predpisi in bi naslov s tem osvojil Hamilton, bi Max bil 1., ki bi ga popljuval do konca.

Jože

Edini, ki stojijo za Masijevo kuhinjo je RedBull, nobeden na svetu, ki nekaj pomeni v F1 ni podprl Masijevo krajo naslova Hamiltonu.

Toni

Že to, da so sami dirkači (vsi razen Maxa in Pereza) v izjavah po dirki povedali, da je Masijeva odločitev bila sporna in neskladna s pravili ter nepravična do vseh ostalih dirkačev, ki so se borili za boljša mesta in več točk na dirki pove vse. To pove, kako krivična je bila odločitev Masija ne samo do Hamiltona, ampak tudi do vseh drugih, ki so se borili za boljšo uvrstitev in več točk, razen do Maxa, ki pa je z odločitvijo Masija, da krši lastna predpisana pravila, edini pridobil v zadnjem krogu eno mesto in s tem zmago ter tako… Preberi več