Verstappen ni presenečen nad Mercedesovim protestom: “Tipično!”

0

Max Verstappen je dejal, da nad odločitvijo ekipe Mercedes, ki je po dramatični dirki v Abu Dabiju vložila protest ni presenečen, saj je to po njegovem mnenju ravnanje, ki ga je ekipa srebrnih puščic kazala skozi celotno sezono.

Ekipa Mercedes je po koncu dramatične dirke v Abu Dabiju vložila uraden protest zaradi ravnanja vodstva dirke pred zadnjim krogom.

Medtem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nichola Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecem.

Verstappen si je nato s prehitevanjem v zadnjem krogu privozil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, nad protestom, ki so ga vložili pri Mercedesu pa ni presenečen.

“Tipično za njih. To nekako povzame njihovo vedenje skozi celotno sezono. Prepričan sem, da bilo vse v skladu s pravili. Ko je steza primerna za dirkanje se varnostni avto umakne. Tokrat je šlo to na roko nam, vendar bi lahko bilo tudi obratno.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje