Verstappen: “Na trenutke se sovražiš, vendar to je del tekmovalnega duha”

0

Boj med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom se bo v zgodovino Formule 1 zapisal kot eden najtesnejših – dvojec je bil pred zadnjo dirko sezone točkovno povsem poravnan. Nizozemec je v zadnjem krogu dirke v Abu Dhabiju premagal Britanca in si privozil svoj prvi naslov svvetovnega prvaka v kraljici motošporta.

Verstappen je v nedavnem intervijuju za BBC Sport dejal, da kljub nenajboljšem odnosu, ki sta ga dirkača razvila med sezono, Hamilton pri njem uživa globoko spošptovanje.

“Ko si pogledava v oči ponavadi ne rečeš veliko, vendar veš o čem oba razmišljava. Na trenutke se sovražiš, vendar to je del tekmovalnega duha znotraj naju obeh. Zmagati ali ne zmagati nama pomeni zelo veliko. Kdaj je strasti težko pomiriti.”

Hamilton se je po dirki čestital novopečenemu prvaku, nato pa hitro in tiho zapustil prizorišče. Prav tako ga ni bilo med udeleženci slavnostne prireditve v Parizu.

“Po dirki je takoj prišel do mene in mi čestital. Imela sva nekaj kratkih stikov prek celotne sezone. Gnala sva se do skrajnosti, kdaj tudi dlje. Težko je izgubiti naslov na takšen način, vendar ima jih že sedem in upam, da ga to nekoliko potolaži.”

Hamilton na Instagramu prenehal slediti F1

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje