Verstappen: “Letošnja sezona je spremenila moje mnenje o Mercedesu”

0

Max Verstappen in Lewis Hamilton sta v Abu Dhabi pripotovala točkovno povsem enakovredna. Boj za svetovnega prvaka se je odvijal skozi celotno sezono, vendar se v zadnjih nekaj tednih zelo zaostril.

Max Verstappen pravi, da se je tekom letošnje sezone naučil videti ekipo Mercedesa “takšne, kakršne zares so”. Na vprašanje novinarja ali se je njegovo mnenje do srebrnih puščic v letošnji sezoni spremenilo, Verstappen odgovarja:

“Ja, zelo. In ne v pozitivno smer.”

Verstappen je že med sezono izrazil mnenje, da Hamiltonovo proslavljanje v Silverstonu ni bilo v športnem duhu. Prav tako meni, da Mercedesova pritožba na odločitev komisarjev v Sao Paulu ni bila potrebna. V bran Nizozemcu je stopil tudi nekdanja številka ena športa Bernie Ecclestone, ki meni, da Mercedes namerno pritiska na Verstappna prek raznoraznih medijev.

“Kot kaže se tudi njemu zdi, da nekaj ni v redu. Meni se zdi očitno, da nekaj ni prav.”

Verstappen je v Savdski Arabiji bil kar dvakrat kaznovan, medtem ko je Hamilton za izrivanje s steze dobil le opozorilo.

“Jasno mi je, da sem obravnavan drugače kot ostali dirkači. Zame je bilo to samo trdo dirkanje. Mislim da si kazni nikakor nisem zaslužil.”

Verstappen: “Jasno mi je, da sem obravnavan drugače kot ostali dirkači”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje