“Verstappen je Formulo 1 rešil pred pozabo”

0

Max Verstappen je nedvomno popestril Formulo 1. Njegov precej agresiven stil vožnje je vse od njegovega debija za Toro Rosso stalna tema pogovorov. Vodja ekipe AlphaTauri Graham Watson je celo prepričan, da je Nizozemec kraljico motošporta rešil pred pozabo.

Watson se je karavani Formule 1 pridružil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja kot mehanik pri ekipi Benetton. Preden je postal vodja ekipe Lotus, je svoj pečat pustil pri moštvih BAR-Honda in Brawn GP. Novozelandec je leta 2014 prestopil k Toro Rossu, kjer je bil priča hitremu vzponu Maxa Verstappna.

Po Watsonovih besedah je Nizozemec v mnogih pogledih podoben legendarnemu Michaelu Schumacherju, saj je obema uspelo popularizirati Formulo 1, pri čemer je Verstappen šel še za korak dlje. “Mislim, da je Max Formulo 1 rešil pred pozabo,” je Novozelandec dejal v pogovoru za Formula 1 Magazine.

Watson je prepričan, da Verstappen s svojim spektakularnim stilom vožnje in posebnim značajem v Formulo 1 privablja nove navijače, ki potujejo na vse konce sveta, da bi ga podpirali s tribun.

“Lewis Hamilton je zelo nadarjen, vendar je vpleten v toliko stvari, da se ljudje sprašujejo, ali je sploh dirkač Formule 1. S tem nočem reči, da je to, kar počne, narobe, ampak Lewis Hamilton je blagovna znamka. Max Verstappen je dirkač Formule 1 in to se ne bo spremenilo.”

Todt hvali Verstappna: Dobil je, kar si je zaslužil

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje