Uradno: Mercedes umika protest!

0

Mercedes je v svojem prvem sporočilu po nedeljski veliki nagradi Abu Dabija sporočil, da se ne bo pritožil na odločitev komisarjev, da zavrnejo protest zoper rezultate zadnje dirke letošnje sezone.

Mercedes je v izjavi za javnost potrdil, da je zadeva zanje končana.

Draga skupnost in oboževalci Formule 1,

Abu Dabi smo zapustili šokirani, čemur smo bili pravkar priča. Seveda je del igre izgubiti dirko, nekaj drugega pa je, ko izgubiš vero v dirkanje.

Skupaj z Lewisom smo skrbno razmišljali o tem, kako se odzvati na dogodke v finalu sezone Formule 1. Vedno nas je vodila ljubezen do tega športa in verjamemo, da je treba vsako tekmovanje zmagati zasluženo. Na nedeljski dirki so mnogi, tudi mi, menili, da se stvari ne odvijajo prav.

Razlog, da smo v nedeljo protestirali proti rezultatu dirke je bil, ker so bili predpisi o varnostnem avtomobilu uporabljeni na nov način, ki je vplival na rezultat dirke, potem ko je bil Lewis v vodstvu in na poti, da zmaga v svetovnem prvenstvu. Pritožili smo se v interesu športne pravičnosti in od takrat smo v konstruktivnem dialogu s FIA in Formulo 1, da bi ustvarili jasnost za prihodnost, tako da vsi tekmovalci poznajo pravila, po katerih dirkajo, in kako se bodo izvajala. Zato pozdravljamo odločitev FIA, da ustanovi komisijo za temeljito analizo dogajanja v Abu Dabiju in za izboljšanje trdnosti pravil, upravljanja in odločanja v formuli 1. Prav tako pozdravljamo, da so povabili ekipe in voznike, da sodelujejo v procesu. 

Ekipa Mercedes-AMG Petronas bo s to komisijo aktivno sodelovala, da bi zgradila boljšo formulo 1 – za vsako ekipo in vsakega navijača, ki ima rad ta šport tako kot mi. FIA bo odgovorna za ta postopek in s tem umikamo svojo pritožbo.

Komisarji FIE so zavrnili tudi drugi protest, ki ga je po koncu dirke vložila ekipa Mercedes, vendar so v moštvu srebrnih puščic nemudoma napovedali vložitev pritožbe, zadeva pa bi se teoretično lahko preselila tudi na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

Mercedes je imel 48 ur časa, da zbere kar največ dokaznega materiala, na podlagi katerega bi lahko vložil ugovor na odločitev komisarjev, ki so zavrnili oba protesta, ki jih je po koncu dirke V Abu Dabiju vložila ekipa iz Brackleya. Pri Mercedesu so medtem vložitev pritožbe po navedbah RacFans.net že potrdili.

Komisarji so predtem zavrnili protest o domnevnem prehitevanju Maxa Verstappna za varnostnim avtomobilom, medtem ko se je odločanje o domnevnih kršitvah pravilnika ob ponovnem startu zavleklo v pozne večerne ure.

 

Tudi Miran Ališič ostro nad FIO: Pravi prvak je Hamilton, Masi mora oditi

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje