Uradno: FIA zavrnila Mercedesov protest glede Verstappnovega prehitevanja za varnostnim avtomobilom

1

Komisarji FIE so zavrnili protest ekipe Mercedes o domnevnem prehitevanju Maxa Verstappna za varnostnim avtomobilom, medtem ko se nadaljuje odločanje o domnevnih kršitvah pravilnika ob ponovnem startu.

Ekipa Mercedes je po koncu dramatične dirke v Abu Dabiju vložila uraden protest zaradi ravnanja vodstva dirke pred zadnjim krogom, šef ekipe Toto Wolff in športni direktor Ron Meadows pa sta na zaslišanje v prostore FIE prišla v spremstvu odvetnika.

Medtem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nichola Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecom.

Pri Mercedesu so se pritožili tudi zaradi dejstva, da bi moral varnostni avtomobil, potem ko se dirkačem omogoči vrnitev v isti krog, ostati na stezi še vsaj dodaten krog. V tem primeru bi to pomenilo, da bi se dirka končala za varnostnim avtom, svetovni prvak pa bi postal Hamilton. Komisarji o zadevi še odločajo.

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Že Norris je omenil, da je imel letos trikrat probleme za varnostnim avtomobilom, je omenil, da bi morali spremeniti pravila za obnašanje ob vstopu Safety Car, saj so zadeve, kljub navidezni jasnosti, ostajajo nedorečene…
https://f1tv.formula1.com/detail/1000005039/post-race-show-abu-dhabi?action=play
https://twitter.com/hashtag/AbuDhabiGP?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw