Toto Wolff Verstappnov naslov primerjal z Maradonino “božjo roko”

0

Šef ekipe Mercedes je način, na katerega je na zadnji dirki letošnje sezone naslov svetovnega prvaka osvojil Max Verstappen primerjal s kontroverznim polfinalom svetovnega prvenstva v nogometu 1986, ko je Argentina premagala Anglijo po spornem zadetku Diega Armanda Maradone.

Leta 1986 se je zgodil eden najbolj kontroverznih trenutkov v zgodovini nogometa, ko je na tekmi svetovnega prvenstva med Argentino in Anglijo sodnik priznala zadetek, ki ga je Maradona dosegel z roko.

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je situacijo primerjal s tisto, ki smo jo videli na letošnjem finalu sezone Formule 1, ko je Max Verstappen po sporni odločitvi direktorja dirke Michaela Masija, z veliko sreče ugnal Lewisa Hamiltona.

To je krivica, ki je zagotovo enaka Maradoninemu Mano de Dios ali golu iz Wembleyja leta 1986,” je dejal Wolff, za Formula Passion.

“Nekonsistentna odločitev direktorja dirke je Lewisu odvzela naslov. Lahko bi se pritožili in zmagali bi na katerem koli sodišču, a naslova nismo želeli osvojiti tako. Potem bi bila FIA obtoženec in sodnik hkrati. Tako kot v Abu Dabiju bi se znova znašli v položaju nemoči.”

Novi predsednik FIE ne bo imel milosti, če je Hamilton prekršil pravila

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje