Toto Wolff v čustvenem posnetku spregovoril o kontroveznih dogodkih v Abu Dabiju

0

Šef ekipe Mercedes je v posebnem intervjuju spregovoril o dogajanju na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju, kjer je Lewis Hamilton po njegovem mnenju na nepošten način ostal brez osmega naslova svetovnega prvaka Formule 1.

Mercedes je v četrtek zjutraj potrdil, da se ne bo pritožil na odločitev komisarjev, ki je sledila kontroverzni zmagi Maxa Verstappna na dirkališču Yas Marina Circuit, ko je Nizozemec po sporni odločitvi Michaela Masija postal svetovni prvak.

Na neposredno vprašanje, ali dvomi o vrnitvi sedemkratnega prvaka v naslednji sezoni in o dvoletnem podaljšanju, ki je bilo dogovorjeno v začetku tega leta, je Wolff odgovoril:

“Z Lewisom sva trenutno izjemno razočarana.”

“Nismo razočarani nad športom. Ta šport imamo radi z vsako kostjo v našem telesu in radi ga imamo, ker štoparica nikoli ne laže. Če pa prekršimo to temeljno načelo športne pravičnosti in pristnosti športa, nenadoma štoparica ne postane več aktualna, ker smo izpostavljeni naključnemu odločanju in je jasno, da ljubezen izzveni. Začnete se spraševati, če je vse delo, ki ste ga vložili, ves znoj, solze in kri dejansko smiselno, ker jih je mogoče naključno odvzeti.”

“Zato bo trajalo veliko časa, da bomo prebavili, kaj se je zgodilo v nedeljo. Mislim, da tega ne bomo nikoli preboleli. To ni mogoče, zagotovo ne zanj kot voznika. Močno upam, da se bomo kot ekipa prebili skozi dogodke in da bomo lahko s FIA in F1 izkoristili situacijo za izboljšanje športa v prihodnosti. Toda Lewis nikoli ne bo premagal bolečine in stiske, ki ju je doživel v nedeljo. Če sem iskren, še danes ne morem razumeti, kaj se je zgodilo. Ne verjamem, še vedno se zdi nadrealno.”

Zato zelo upam, da bo Lewis nadaljeval z dirkanjem, ker je najboljši voznik vseh časov. Na človeški ravni je to izjemno težko, ker je šlo za tako veliko razočaranje. Kot sem že rekel, imamo ta šport radi, a potem se začneš spraševati. Nikoli ne smeš izgubiti velikega življenjskega konteksta. Formula 1 je samo šport, v svetu se dogajajo veliko hujše stvari in ne bi smeli pasti v past misleč, da je to najpomembnejša stvar na svetu.
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje