Russell: To kar se je zgodilo ob koncu dirke je nesprejemljivo

0

George Russell, ki se prihodnje leto seli k Mercedesu je bil izrazito nezadovoljen z ravnanjem FIE ob zaključku dirke, ki je bilo po njegovem mnenju nesprejemljivo.

Britanec je zaradi okvare motorja predčasno končal svojo zadnjo dirko za volanom Williamsa, po odstopu pa si je lahko iz garaže ogledal dramatičen boj za naslov svetovnega prvaka med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, ki ga je po prehitevanju v zadnjem krogu dobil slednji.

Potem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nicholas Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecom.

Russell je po koncu dirke ostro kritiziral ravnanje FIE pred zadnjim krogom, ko je vodstvo dirke njegovem mnenju z “nedopustno potezo” Verstappna vrnila v igro.

“Max je fantastičen voznik, ki je imel neverjetno sezono in do njega gojim samo veliko spoštovanje, ampak to kar se je pravkar zgodilo, je popolnoma nesprejemljivo. Ne morem verjeti, kaj smo pravkar videli. To je popolnoma nesprejemljivo.”

Anketa: Je bilo ravnanje FIE ob koncu dirke pravilno?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje