Rosberg: “Če bo Russell vsaj približno tako hiter kot Hamilton, bo to povzročilo globoka trenja znotraj ekipe”

0

Svetovni prvak iz sezone 2016 Nico Rosberg zelo dobro ve, kako napeta je lahko atmosfera med dvema izenačenima dirkačema znotraj ekipe Mercedesa. Z novo sezono bo Lewisu Hamiltonu družbo delal George Russell, ki se bo od samega začetka poskusil dokazati proti sedemkratnemu svetovnemu prvaku.

Dirkaško upokojeni Nemec meni, da Russell po času ne bo zelo daleč od Hamiltona, saj se sezona začenja v Bahrainu, kjer ima Russell že nekaj izkušenj z dirkanjem v srebrnem dirkalniku.

“Dejstvo, da se sezona začenja v Bahrainu bo zelo pomagalo Georgu Russellu, saj je tam enkrat prej že dirkal v srebrni puščici in premagal Valtterija Bottasa. Verjamem, da bo George imel veliko zaupanja vase in bi lahko že takoj izzval Hamiltona v novih dirkalnikih.”

Naveza Hamilton-Bottas je za Mercedes bila zelo zdrava, saj se Finec v nobeni od petih sezon ni uspel približal Britancu in mu resneje ogroziti dirkaške krone.

“Odločitev za Tota je morala biti težka, saj če bo Russell vsaj približno tako hiter kot Hamilton, bi to lahko povzročilo globoka trenja znotraj ekipe. Veliko je neznank: se bo George umikal Hamiltonu ali se bo bori za svoje pravice znotraj ekipo – zanimivo bo videti.”

Todt: “Morda je FIA prepopustljiva glede izrečenih besed nekaterih”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje