Red Bull o grožnji z odvzemom točk: ‘Kakšna je razlika z Madžarsko?’

0

Tako Tota Wolffa kot Christiana Hornerja so pred dirko v Abu Dabiju vprašali, kaj menita o grožnji FIE, da bo uporabila kazen odvzema točk kot orodje, če bi se bitka za svetovno prvenstvo odločila na nešporten način. Šefa ekip sta ponudila povsem različne odgovore.

“Zelo dobro je, da sta Michael Masi in FIA pripravila opomnik o tem, kakšna so pravila in morebitne kazni. Morda je to dobro odvračilno sredstvo,” je Wolff povedal za Motorsport-Magazin.com. Avstrijec je ob tem poudaril, da v celoti podpira stališče Mednarodne motošportne zveze.

Horner po drugi strani ne in ob tem svari pred morebitnimi dvojnimi merili. Šef ekipe Red Bull je ob tem spomnil na letošnjo dirko v Budimpešti, ko je Valtteri Bottas s trčenjem v prvem ovinku iz dirke izločil tako Maxa Verstappna, kot Sergia Pereza.

“To je ena od 22 dirk, kakšna je razlika med to dirko in Madžarsko? Komisarji morajo biti dosledni. Nič ljudi ne moti bolj kot nedoslednost. Nikomur ne koristi, če odločitve komisarjev vplivajo na izid svetovnega prvenstva.”

FIA pred finalom opozarja Verstappna in Hamiltona: Ob kršitvah je možen tudi odvzem točk

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje