Raikkonen: “Mislim da bo moja žena bolj emocionalna od mene”

0

Formula 1 s sezono 2022 vstopa v povsem novo obdobje zaradi dveh razlogov. Prvič, začela bodo veljati nova tehnična pravila za igradnjo dirkalnika, in drugič v karavani ne bo Kimija Raikkonena, ki v kraljici motošporta debitiral 2. marca 2001 v Albert Parku, Melbourne.

Kariero – ki je trajala kar dve desetletji – je obogatil z 21 zmagami, 103 stopničkami in 18 najboljšimi štartnimi položaji. Po dirkanju s Sauberjem, se je Finec preselil k McLarnu, nato Ferrariju ter se prvič do dirkanja v najelitnejšem razredu motošporta poslovil leta 2009. Tako kot prvič, Kimi dvomi, da bo emocionalen tudi drugič.

“Mislim da bo moja žena bolj emocionalna od mene. Dvomim tudi, da bo moja upokojitev zanimala oba otroka, saj počnemo mnogo stvari, ki se jima zdijo zanimivejše.”

Zadnjo dirko bo Raikkonen odpeljal v nedeljo na VN Združenih Arabskih Emiratov v Abu Dhabiju. 42-letnik je na tej stezi že slavil, in sicer z Lotusom leta 2012.

“V tem trenutku ne razmišljam o ničemer drugem kot o zadnji dirki sezone. Bomo videli, morda se ponudi zanimiva priložnost, vendar nič ne načrtujem. Veselim se le nekaj več prostega časa, ki ga bom deležen v prihodnje.”

Alfa Romeo v Abu Dabiju s posebnim napisom: “Dragi Kimi, sedaj te bomo pustili pri miru”

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje