Presenečenje ob odločitvi, da Hamilton ni dobil nobene kazni: “Sem kaj zamudil?”

0

Velika nagrada Savdske Arabije je razburkala svet Formule 1 in poskrbela za številne polemike. V središču pozornosti sta bila kandidata za naslov Max Verstappen in Lewis Hamilton, ki sta se zapletla v serijo kontroverznih trenutkov, ob tem pa ugledni F1 novinar Michael Schmidt v svoji kolumni poudarja, da je za vsaj en incident kriv Hamilton.

Schmidt ni zadovoljen z kaznimi, ki so jih komisarji podelili Verstappnu.

“Obe kazni sta imeli slab priokus,” je zapisal v svoji kolumni za Auto, Motor und Sport.

“Prva zato, ker je bila podeljena kljub temu, da je Max Verstappen trikrat želel svoje mesto vrniti Lewisu Hamiltonu. Druga pa zato, ker temelji na resni zmoti mišljenja. Ni presenetljivo, da Christian Horner najde simpatizerje za svojo trditev, da so odločitve, ki jih sprejema FIA običajno v škodo Red Bulla.”

Neslavni vrhunec pa je bila druga kazena za Verstappna,” je nadaljeval. Verstappna so izpostavili kot glavnega krivca, Hamilton pa je izstopil brez kazni. “Komisarji so Hamiltona oprostili, ker so razumeli, da ne želi prehiteti Verstappna pred merilnim mestom DRS, da bi se izognili protinapadu.”

 

Tukaj Schmidt ne sledi več komisarjem. “Sem tam kaj zamudil? Hamilton menda ni vedel, da ga Verstappen želi spustiti, zato mu ni bilo potrebno skrbeti za linijo DRS,” je pojasnil.

“Verstappen bi lahko bil prisiljen upočasniti tudi zaradi tehnične težave. Ali bi torej tudi v tem primeru Hamilton čakal do merilne točke DRS? Verjetno ne.”

Honda kritična do FIE: Bottasovo zadrževanje Verstappna bi moralo biti kaznovano

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje