Odvetnik meni, da bi lahko sodišče spremenilo rezultate dirke v Abu Dabiju

0

Po dramatični dirki za VN Abu Dabija, na kateri je, po nekaterih kontroverznih odločitvah FIE, Max Verstappen slavil svoj prvi naslov svetovnega prvaka še ni jasno, ali se bo zadeva preselila na sodišče.

Mercedes ima 48 ur časa, da zbere kar največ dokaznega materiala, na podlagi katerega lahko vloži ugovor na odločitev komisarjev, ki so zavrnili oba protesta, ki jih je po koncu dirke V Abu Dabiju vložila ekipa iz Brackleya. Pri Mercedesu so medtem vložitev pritožbe po navedbah RacFans.net že potrdili, po zadnjih informacijah pa v nadaljevanje boja na sodišču še niso povsem prepričani.

Duncan Bagshaw, partner v odvetniški pisarni Howard Kennedy, ki je specializirana za mednarodno arbitražo in sodne spore, meni, da Mercedes nima druge izbire, kot da odločitev komisarjev izpodbija na sodišču.

“V nedeljo zvečer je bil na FIO naslovljen protest, ki je bil zelo hitro rešen,” je povedal za Pitpass. “FIA je, ko je naredila svojo domačo nalogo, morda presenetljivo odločila, da ostaja pri odločitvi direktorja dirke Michaela Masija.

Mercedes ima primer in mislim, da je zelo verjetno, da bodo zadevo bodo odpeljali na arbitražno sodišče, saj preprosto nimajo druge izbire. Zaradi teh odločitev ja lahko vrstni red dirke povsem drugačen. Ta odločitev je bila takšna, da je sam direktor dirke napačno uporabil pravilo po predpisih, ki so po mojem mnenju precej jasna, kot tudi kaj se mora zgoditi v tej situaciji. Vsi so želeli videti zaključek dirke v tekmovalnih pogojih, vendar pravilo jasno navaja, da je potrebno vsem bolidom, ki so zaostali za krog dovoliti, da gredo mimo vodilnih in varnostnega avtomobila, preden se dirka začne znova, in tega ni storil.

“Za Mercedes je zelo pomembno, da sporoči, da so dirke najpomembnejša stvar v tem športu in da spoštujejo izid dirke na stezi, vendar morajo sprejeti tudi dejstvo, da je komercialno to šport, ki se vrti okoli denarja. Imajo obveznosti do Lewisa Hamiltona, njihove ekipe, svojih sponzorjev in mnogih drugih ljudi. Morda ne bodo imeli druge rešitve, kot da zadevo peljejo na arbitražo.”

Anketa: Kaj bi morala ob koncu dirke storiti FIA?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje