Novi predsednik FIE ne bo imel milosti, če je Hamilton prekršil pravila

3

Novoizvoljeni predsednik FIE Mohammed Ben Sulayem pravi, da lahko Lewis Hamilton pričakuje sankcije, če bo spoznan za krivega kršitve športnih predpisov Formule 1, ker se ni udeležil zaključne gala prireditve.

V členu 6.6 športnega pravilnika Formule 1 je navedeno, da se morajo najboljši trije v prvenstvu udeležiti slovesne podelitve nagrad, ki jo ob zaključku leta organizira FIA.

Toda Hamilton se je skupaj s svojim šefom pri Mercedesu Totom Wolffom, po nedeljskem kontroverznem finalu sezone v Abu Dabiju odločil, da se ne bo udeležil četrtkovega dogodka v Parizu.

Hamilton je bil ta teden v Veliki Britaniji, kjer je v sredo v Windsorju pridobil viteški naziv, medtem ko je v petek prišel na proslavo ob osvojitvi konstruktorskega naslova, v Mercedesovo bazo v Brackleyu.

Ben Sulayem je v petek na mestu predsednika FIE nasledil Jeana Todta, na svoji prvi tiskovni konferenci v novi vlogi pa poudaril, da bo glede Hamiltonovega bojkota stekla preiskava.

“Najprej naj povem, da kot dirkač z njim sočustvujem, a na koncu dneva so pravila pravila, zato bomo pogledali v pravila z namenom, da jih uporabimo,” je dejal.

“Je bil v prekršku? To moram preučiti. Upoštevati moramo svoja pravila, hkrati pa moramo poskrbeti, da bi se prvak dobro počutil v športu. Enostavni je biti prijazen do ljudi in jih motivirati, vendar če je kakšna kršitev, v tem ni odpuščanja. Vem, da je Lewis res žalosten zaradi tega, kar se je zgodilo, in z eno besedo bi rekel, da je zlomljen, vendar pravila je potrebno spoštovati.”

Novi predsednik FIE je Mohammed Bin Sulayem

guest

3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Jože

Kje so našli tega tipa?

Perger Sandi

Ce bi hoteli spostovat pravila jih prvo vi spostujte!Hamiltonu ste ukradli naslov in pravilno se je odlocil!Sram je lahko fio da se je tako nizko spustila in prekrsila vsa svoja pravila!Verjetno bom po dolgih letih nehal spremljat ta sport ker lastnih pravil ne spostujete!

Zoran13

MOHAMMED BEN SULAYEM Po Jeanu Todtu, ki je bil predsednik maksimalno dovoljenih treh mandatih, izhaja novi predsednik doktor znanosti Mohammed Ben Sulayem iz Emiratov in iz rallyja in od leta 2005 tudi predsednik Emirates Motorsports Organisation. Njegov protikandidat Graham Stoker iz Anglije, ki je ob glasovanju dobil 36,62% glasov, ob 1,76% vzdržanih, pomeni da je Mohammad Ben Sulayem dobil preostalih 61,62%. Kot že povedano je v Ralyju med letom 1983 in 2002 dosegel 61 zmag in je 14 krat osvojil prvenstvo Srednjega vzhoda. Mohammed Ben Sulayem je imenoval za podpredsednika FIA za šport Robert Reid, za podpredsednika mobilnosti pri FIA… Preberi več