Nekdanji voznik Toro Rossa obsodil Pereza in Red Bull: “Ne vem zakaj so navdušeni nad umazanimi triki”

0

Medtem ko si je Sergio Perez po dirki v Abu Dabiju za svojo fanatično obrambo proti Lewisu Hamiltonu prislužil številne pohvale svojega moštva na čelu z Maxom Verstappnom, pa nekdanji dirkač ekipe Toro Rosso Sebastien Bourdais meni, da je bilo Mehičanovo početje nešportno in “umazano.”

Perezovo zadrževanje Hamiltona se je izkazalo za ključnega pomena za osvojitev Verstappnovega naslova svetovnega prvaka. Če se Nizozemec sedemkratnemu svetovnemu prvaku ne bi približal, bi lahko Hamilton ob virtualnem varnostnem avtomobil brez večjih težav zapeljal na postanek.

Potem ko je Perez še pred svojim prvim postankom fanatično branil svoj položaj, se je Verstappen Hamiltonu približal na dobro sekundo, po Bourdaisovem mnenju pa je bilo Mehičanovo dirkanje skrajno neprimerno in nepošteno.

To ni bilo dirkanje, to je bilo sr****. Ne morem razumeti, kako je Perez lahko zadovoljen sam s sabo in kako mu ljudje ploskajo za to, kar je naredil. Namenoma upočasnjuje in uporablja vse umazane trike, da ovira Hamiltona. Nič športnega duha s strani celotne ekipe.”

Tudi Miran Ališič ostro nad FIO: Pravi prvak je Hamilton, Masi mora oditi

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje