Navijači sprožili peticijo, da se Hamiltonu vrne naslov

8

Prah po dirki v Abu Dabiju, na kateri je zmagal Max Verstappen in osvojil svoj prvi naslov, se še ni polegel. Navijači Lewisa Hamiltona so medtem sprožili peticijo, da se njihovemu ljubljencu vrne naslov svetovnega prvaka.

Hamiltonovi navijači so prepričani, da se je sedemkratnega svetovnega prvaka doletela krivica, potem ko je direktor dirk Michael Masi pred zadnjim krogom iz steze umaknil varnostni avtomobil, s čimer je Maxu Verstappnu omogočil prehitevanje v zadnjem krogu.

Hamiltonovi navijači menijo, da se je v zadnji fazi zadnje dirke sezone zgodila krivica. Vodja dirke Michael Masi se je po njihovem mnenju odločil samovoljno in s tem načinom posegel v prvenstvo.

Pompozno besedilo, ki spremlja peticijo, se glasi: “Verjamemo, da pravici v nedeljo, 12. decembra 2021 ni bilo zadoščeno, ko je FIA Lewisa Hamiltona prikrajšala za njegovo zmago na VN Abu Dhabija. Ko je do konca dirke preostal manj kot en krog, je bilo nekaterim dirkačem dovoljeno mimo varnostnega avtomobila, kar ni bilo v skladu s pravili F1.” Po mnenju avtorja peticije je to neposredno povzročilo, da je Verstappen dobil priložnost prehitevanja.

“Če ste zagovorniki pravičnosti, poštenosti in pravičnosti, prosimo, podpišite to peticijo. Če to odločitev pustite takšno, kot je, bo poslala zelo napačno sporočilo mladim in bodočim dirkačem.”

guest

8 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Toni

Ali ni čudno to, da so vsi dirkači, razen Maxa in Pereza po koncu dirke povedali, komentirali dejanje FIA v predzadnjem krogu, ko so še vsi bili za varnostnim avtom, za skrajno čudno odločitev komisarjev, nekaterim celo za nepošteno, ker se za uvrstitev na dirki v zadnjem krogu in točke nista borila le Max in Hamilton? S tem je bilo nekaterim voznikom onemogočeno pošteno dirkanje in borba za boljšo uvrstitev v zadnjem krogu z enako možnostjo, kot Maxu. Je to pošteno do drugih voznikov, dirkačev, če pustimo sedaj Hamiltona, kar so s tem želeli povedati ostali dirkači? Kaj pa, če… Preberi več

Andraz

Se strinjam, tole nikakor ni bilo pravično in je bilo narejeno le za šov.

ritter

Jp, zanimivo. Max je svetovni prvak, žal pa se bo vedno ob tem povedalo tudi, da je bilo nekaj narobe s to dirko. Če mu je že FIA pomagala na prestol, mu je hkrati dala tudi madež na pokal.

Škoda Max, lahko bi ga (prestol) osvojil brez packe na pokalu.

franc

tocno, skrajnje neposteno in zavrzeno. Naslov je treba vrniti Hamiltonu

Charleclerl

Gloryhunter

Tine

V članku piše, da so Hamiltonovi navijači tega mnenja? Ubistvu to ni res, ampak v večini navijači tega športa.

Super Max

lahko sprožimo peticijo, da mu zaradi nelegalnega dirkalnika odvzamejo tudi lanski naslov?

Ilija

Podarili so mu naslov. Hemiltonu pa uzeli zaslužen naslov. In pošteno prigaran