Najbolj zabavne izjave Kimija Raikkonena

0

Kimi Raikkonen, priljubljeni Iceman in svetovni prvak leta 2007, je že leta med najbolj priljubljenimi dirkači na svetu z izjemno veliko navijaško bazo, ki svojega junaka spremlja po vsem svetu.

Raikkonen med dirkaškimi navdušenci ni priljubljen zgolj zaradi nespornih dirkaških kvalitet, temveč tudi zaradi hudomušnih odzivov in ​​neposrednega pristopa ob njegovi komunikaciji z mediji, navijači ali svojim inženirji.

Ledeni Finec je v svoji dolgi in bogati karieri poskrbel za kar nekaj klasičnih trenutkov:

10. IZGUBLJENI VOLAN

Med VN Azerbejdžana leta 2017 je bila dirka prekinjena z rdečo zastavo, vsi bolidi pa so se morali vrniti v garažo. Ko se je bližal ponovni start, je Ferrarijeva ekipa obvestila Raikkonena, da bo startal iz boksov, ob tem pa so Kimiju pozabili predati njegov volan in dirkaške rokavice…

9. Pijača

Kimi Raikkonen se je v času dirke za VN Madžarske leta 2018 soočil s težavo, saj je njegova ekipa pozabila priključiti njegovo steklenico z vodo. Kimi je imel ob tem še težave z radijsko zvezo, zato je Finec ves čas spraševal, ali je steklenica s pijačo povezana s cevko do njegove čelade. Izmenjava besed se je nekaj časa nadaljevala, dokler Kimi končno ni prejel sporočila.

8. Prišel sem na kosilo

Med zimskim testiranjem pred sezono 2019 so Raikkonena vprašali, kako poteka testni dan njegovega moštvenega kolega Antonia Giovinazzija. Kimi je odgovoril: “To vprašajte njega. Jaz sem prišel samo na kosilo. “

7. Počutim se normalno

Novinar je nekoč Kimija vprašal kako se počuti ob vožnji F1 dirkalnika s hitrostjo 300 km/h. Kimi je odgovoril: “Normalno.”

Legende F1: Kimi Räikkönen

6. On je moj šef

Novinar: Kimi, kakšen je tvoj odnos s Petrom Sauberjem?

Kimi: “On je moj šef!”

5. Najbolj dolgočasen trenutek F1 vikenda?

Novinar: Najbolj zanimiv trenutek dirkaškega vikenda?

Kimi: Zagotovo start dirke.

Novinar: Kaj pa najbolj dolgočasen?

Kimi: Sedaj!

4. Čelada 1

Novinar: “Kimi, imaš kakšen poseben ritual kar se tiče dirkaške čelade?”

Kimi: “Obrišem jo, da bolje vidim.”

 

3. Čelada 2

Novinar : »Čelada ima poseben pomen za številne voznike. Kaj pomeni tebi? “

Kimi: “Ščiti mojo glavo”

2. Bil sem na stranišču

Martin Brundle: “Kimi, zamudil si predstavitev Peleja”

Kimi: “Ja”

Martin Brundle: “Ali boš prenesel to?”

Kimi: “Ja, …”

1. ‘Pusti me pri miru, vem, kaj počnem!’

V sezoni 2012 je na VN Abu Dhabija Kimi Raikkonen z Lotus Renaultom slavil prvo zmago po povratku v Formulo 1. Še bolj, kot s svojo zmago pa je Kimi navdušil s svojo komunikacijo po radijski zvezi. Ko je Raikkonen po odstopu Hamiltona prevzel vodstvo mu je inženir Simon Rennie povedal, da je za njim Alonso in, da ga bo sproti obveščal o zaostanku in ritmu. Iceman je v svojem slogu odvrnil: “Pustite me pri miru, vem kaj delam.” Pred koncem dirke, ko so dirkači vozili za varnostnim avtomobilom pa je Rennie Kimiju še sporočil, da mora ogrevati vse štiri gume….

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje