Mercedes vložil uradni protest zaradi ravnanja FIE ob zaključku dirke

0

Ekipa Mercedes je po koncu dramatične dirke v Abu Dabiju vložila uraden protest zaradi ravnanja vodstva dirke pred zadnjim krogom.

Medtem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nichola Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecom.

To je  močno razburilo šefa ekipe Mercedes Tota Wolffa, ki je prepričan, da bi moralo vodstvo dirke vrnitev v isti krog omogočiti vsem dirkačem, ne le tistim, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom.

Ker FIA tega ni storila je Mercedes po dirki vložil uradni protest na rezultate dirke, ki posledično še niso uradni. Mercedes je vložil še ločen protest zaradi domnevnega Verstappnovega prehitevanja za varnostnim avtomobilom.

Video: Verstappen v zadnjem krogu prehitel Hamiltona in si privozil naslov svetovnega prvaka

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje