Mercedes v prostore FIE z odvetnikom, se bo boj za naslov nadaljeval na sodišču?

0

Ekipa Mercedes je po koncu dramatične dirke v Abu Dabiju vložila uraden protest zaradi ravnanja vodstva dirke pred zadnjim krogom, šef ekipe Toto Wolff in športni direktor Ron Meadows pa sta na zaslišanje v prostore FIE prišla v spremstvu odvetnika.

Ekipa Mercedes je do epiloga celotne zadeve odpovedala vse medijske obveznosti, Lewis Hamilton pa se tako ni udeležil tiskovne konference najboljših treh dirkačev.

Medtem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nichola Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecom.

To je  močno razburilo šefa ekipe Mercedes Tota Wolffa, ki je prepričan, da bi moralo vodstvo dirke vrnitev v isti krog omogočiti vsem dirkačem, ne le tistim, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom.

Ker FIA tega ni storila je Mercedes po dirki vložil uradni protest na rezultate dirke, ki posledično še niso uradni. Mercedes je vložil še ločen protest zaradi domnevnega Verstappnovega prehitevanja za varnostnim avtomobilom, ko naj bi Nizozemec za trenutek prehitel Hamiltona.

Pri Mercedesu poudarjajo tudi dejstvo, da bi moral varnostni avtomobil, potem ko se dirkačem omogoči vrnitev v isti krog, ostati na stezi še vsaj dodaten krog. V tem primeru bi to pomenilo, da bi se dirka končala za varnostnim avtom, svetovni prvak pa bi postal Hamilton.

Video: Verstappen v zadnjem krogu prehitel Hamiltona in si privozil naslov svetovnega prvaka

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje