Mercedes prekinil pogodbo s kontroverznim sponzorjem

0

Mercedesova F1 ekipa je prekinila pogodbo z britanskim gradbenim podjetjem Kingspan je ob objavi partnerstva povzročila razburjenje britanske javnosti. Ostre kritike so se pojavile zaradi tekoče preiskave britanskega gradbenega podjetja v zvezi z velikim požarom leta 2017 v stolpu Grenfell v Londonu, v katerem je umrlo 72 ljudi. Izolacijski material, ki ga je Kingspan dobavil med gradnjo stolpa, se je namreč izkazal za zelo vnetljivega.

Skupina, ki predstavlja žalujoče in preživele družine v tragediji stolpa Grenfell je pozvala F1 ekipo Mercedes, naj pretrga vezi z novim sponzorjem, blagovno znamko Kingspan.

Velik požar junija 2017 v stolpu Grenfell Tower v zahodnem Londonu je zahteval življenja 72. ljudi, od tragičnega dogodka pa je zgradba ostala nenaseljena.

Mercedes je v začetku prejšnjega tedna napovedal novo partnerstvo s podjetjem Kingspan, globalnim gigantom na področju naprednih, visoko zmogljivih rešitev za izolacijo in ovoje zgradb”, pri čemer bo podjetje s sedežem v Združenem kraljestvu pomagalo Mercedesu pri njihovem prizadevanju, da postanejo ogljično nevtralni.

Vendar pa je bilo podjetje pod intenzivnim pregledom po tragediji Grenfell, v kateri se je požar hitro razširil po stolpnici, pri čemer se je zunanja obloga izkazala za glavni dejavnik pri hitrem širjenju ognja. Kingspan je svojo izolacijo prodal na podlagi testiranja na starejši različici izdelka, ki se je vnela počasneje in oddajala manj toplote, pozneje pa se je izkazalo, da Kingspanov posodobljen izdelek, ki se je uporabil na stolpu Grenfell, ni opravil teh kritičnih varnostnih testov.

Skupina Grenfell United je v pismu, naslovljenem na vodjo Mercedesove F1 ekipe Tota Wolffa, pozvala Mercedes naj prekine vse vezi s Kingspanom.

“Gospod Toto Wolff. Pišemo vam kot skupina Grenfell United, ki predstavlja žalujoče in preživele družine požara v stolpu Grenfell. 14. junija 2017 je umrlo 72 naših najdražjih, izgubili smo domove, svoj mir in varnost. Vpliv tragedije je uničil naša življenja in našo skupnost. Toda zaradi česar je to tragedijo še težje prenašati je to, da se je bilo tej nesreči popolnoma možno izogniti in kar je še huje, lahko se ponovi. Napoved vašega novega partnerstva s Kingspanom je resnično šokantna. Kingspan je imel osrednjo vlogo pri povzročanju bolečine in trpljenja, ki ju čutimo danes. Menimo, da mora obstajati določena stopnja javne kritike Kingspanove nepremišljenosti in malomarnosti za človeško življenje.

Mercedes je danes potrdil, da obe strani sporazumno prekinjata sodelovanje s takojšnjim učinkom.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje