Mercedes ne popušča in napoveduje pritožbo

2

Komisarji FIE so zavrnili tudi drugi protest, ki ga je po koncu dirke vložila ekipa Mercedes, vendar so v moštvu srebrnih puščic nemudoma napovedali vložitev pritožbe, zadeva pa bi se lahko preselila tudi na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

Mercedes ima 48 ur časa, da zbere kar največ dokaznega materiala, na podlagi katerega lahko vloži ugovor na odločitev komisarjev, ki so zavrnili oba protesta, ki jih je po koncu dirke V Abu Dabiju vložila ekipa iz Brackleya. Pri Mercedesu so medtem vložitev pritožbe po navedbah RacFans.net že potrdili.

Komisarji so predtem zavrnili protest o domnevnem prehitevanju Maxa Verstappna za varnostnim avtomobilom, medtem ko se je odločanje o domnevnih kršitvah pravilnika ob ponovnem startu zavleklo v pozne večerne ure.

Ekipa Mercedes je po koncu dramatične dirke v Abu Dabiju vložila uraden protest zaradi ravnanja vodstva dirke pred zadnjim krogom, šef ekipe Toto Wolff in športni direktor Ron Meadows pa sta na zaslišanje v prostore FIE prišla v spremstvu odvetnika.

Medtem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nichola Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecom.

Pri Mercedesu so se pritožili tudi zaradi dejstva, da bi moral varnostni avtomobil, potem ko se dirkačem omogoči vrnitev v isti krog, ostati na stezi še vsaj dodaten krog. V tem primeru bi to pomenilo, da bi se dirka končala za varnostnim avtom, svetovni prvak pa bi postal Hamilton.

Komisarji so po dolgotrajnem odločanju tudi ta protest zavrnili in potrdili rezultate dirke, s čimer je Max Verstappen dokončno postal novi svetovni prvak. Mercedes bo sedaj vložil pritožbo na odločitev komisarjev, zadeva pa se bo nato najverjetneje preselila na Mednarodno športno razsodišče.

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Rbull

Celo sezono je sreča na njihovi strani , ko pa povoha na drugo stran v zadnjih 5 krogih je pa ogenj v strehi

Brane

Menim, da ima Mercedes prav. Če je Max zavil v boxe, potem je pač izgubil nekaj mest za Hami-jem in tam akmor je prišel po vrnitvi na stezo je pač prišel. Nesprejemljivo da so ga morali potem ostali spustiti na 2, mesto