Masi: Mercedesove obtožbe so žaljive

0

Po dramatičnem koncu letošnje sezone Formule 1 se je oglasil tudi glavni akter kontroverznega zaključka dirke v Abu Dabiju Michael Masi, ki je Mercedesove obtožbe označil za žaljive.

Medtem ko je še nekaj krogov pred koncem dirke v Abu Dabiju kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, je v zadnjem sektorju trčil Nichola Latifi, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil.

Medtem ko je Hamilton nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev. Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom vrnejo v isti krog, dirkač Red Bulla pa je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecom.

Pri Mercedesu so se pritožili tudi zaradi dejstva, da bi moral varnostni avtomobil, potem ko se dirkačem omogoči vrnitev v isti krog, ostati na stezi še vsaj dodaten krog. V tem primeru bi to pomenilo, da bi se dirka končala za varnostnim avtom, svetovni prvak pa bi postal Hamilton.

Največ kritik je bil zaradi svojega ravnanja deležen direktor dirk F1 Michael Masi, ki pa je obtožbe iz Mercedesovega tabora označil za žaljive.

Z vidika FIE je varnost najpomembnejša, točka. Konec zgodbe,” je dejal Avstralec.

“V moji vlogi direktorja dirke in varnostnega delegata, to je mesto, kjer je moja vloga športne integritete in varnosti.”

“Kdorkoli reče drugače, je pravzaprav precej žaljiv. Kritizirajo lahko, kar hočejo. Ob koncu dneva luči varnostnega avtomobila ugasnejo, ko ugasnejo in varnostni avtomobil zapelja v bokse.”

Masi odgovoril na Wolffov bes: Temu se reče dirkanje!

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje