Lewis Hamilton tudi uradno postal “Sir Lewis Hamilton”

2

Sedemkratni svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton je danes s strani kraljice Elizabete  prejel najvišje britansko odlikovanje in postal “Sir Lewis Hamilton”.

Hamilton je lani s s sedmim naslovom svetovnega prvaka izenačil rekord Michaela Schumacherja in postal najuspešnejši dirkač v zgodovini Formule 1.

Po izjemnih Hamiltonovih dosežkih so se tako znotraj, kot zunaj sveta Formule 1 pojavili številni pozivi, da je skrajni čas, da bi angleška kraljica novemu rekorderju Formule 1 podelila viteški naziv “Sir”.

Britanec, ki je v nedeljo prav v zadnjem krogu ostal brez svojega osmega naslova, je bil danes v dvorcu Windsor tudi uradno prejel plemiški naziv in postal “Sir Lewis Hamilton”

Hamilton je po olimpijskem prvaku Mou Farahu, teniškem asu Andyju Murrayu in nekdanjemu kapetanu britanske reprezentance v kriketu Alastairu Cooku še eden v vrsti mladih športnikov s častnim nazivom.

O’Sullivan o Hamiltonovih zmagah: S tem dirkalnikom izgleda kot bi vozil s cigaro in z enim prstom na volanu

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Tadej

Čudno, da se je vsaj enkrat normalno oblekel, da ne izgleda kot ena maškara….

Zoran13

LEWIS HAMILTON

V Formuli 1 je to imenovanje za viteza Šele četrti dirkač Fprmuli 1 po imenovanju Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss in Sir Jack Brabham. Priznanje si je prislužil z osvojenimi rekordi na dirkališču, predvsem pa zunaj dirkališč, po svojih pomembnih projektih za vzpodbujanje vključenosti in enakosti. Iskrene čestitke…