Horner zbodel Mercedes: Mi smo dirkaška ekipa in na dirke ne hodimo z odvetnikom

0

Rivalstvo med ekipama Red Bull in Mercedes je doseglo vrhunec prav v zadnjem krogu letošnje sezone, ko je Max Verstappen izkoristil pomoč varnostnega avtomobila in s prehitevanjem Lewisa Hamiltona osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Mercedes je takoj po dirki zaradi domnevnega kršenja pravil s strani FIE vložil uradni protest, ki pa je bil zavrnjen, kar je pomenilo, da je Verstappen tudi uradno postal novi svetovni prvak.

Ekipa Mercedes je po dirki v prostore FIE prišla v spremstvu svojega odvetnika, moštvo iz Brackleya pa je takoj po odločitvi komisarjev napovedala pritožbo, zaradi česar bi se lahko zadeva preselila tudi na arbitražno sodišče v Lozani.

Nad postopanjem svojih tekmecev je bil nekoliko razočaran šef ekipe Red Bull Christian Horner, ki pa je medtem že napovedal, da se bo njegovo moštvo proti Mercedesovim obtožbam, v kolikor bo to potrebno borilo tudi na sodišču.

“Njihovo ravnanje je bilo kar nekoliko obupano in vesel sem, da je FIA končala to zgodbo. Mi smo dirkaška ekipa in na stezo ne hodimo z odvetnikom, vendar so bili oni očitno pripravljeni tudi na ta scenarij. Tokrat se je vse skupaj izšlo po naših željah, prav lahko pa bi bilo tudi obratno. Pričakovano so napovedali pritožbo, vendar se bomo, če bo to potrebno borili na vseh možnih sodiščih.”

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje