Horner: Verstappnov “nori” krog eden najboljših v njegovi karieri

0

Max Verstappen Red Bull je bil najhitrejši v kvalifikacijah na dirkališču Yas Marina in bo jutrišnjo dirko za VN Abu Dabija pričel z najboljšega startnega položaja. Nizozemec je bil za za dobre tri desetinke sekunde hitrejši  od Lewisa Hamiltona, takšna razlika pa je glede na formo iz prostih treningov, presenetila tudi šefa Red Bulla v F1 Christiana Hornerja.

Verstappen bo tako jutrišnjo dirko, ki bo odločala o naslovu svetovnega prvaka pričel s prvega startnega mesta, ki si ga je zagotovil tudi s pomočjo svojega moštvenega kolega Sergia Pereza.

Mehičan je namreč žrtvoval svoj hiter krog, da je Nizozemcu pomagal z zavetrjem v sektorju, v katerem je na vseh prostih treningih prevladoval Mercedes.

S predstavo svoje ekipe je bil zelo zadovoljen tudi Horner, ki je po kvalifikacijah povedal:

“Max se trudi iz srca in Checo je bil dirkač, ki je žrtvoval optimalen krog na mehkih pnevmatikah, da bi pomagal svojemu moštvenemu kolegu. Kljub temu pa Maxov čas ni bil zgolj posledica zavetrja. Njegov krog je bil zares “nor”, eden najboljših v njegovi karieri. Še sedaj ne morem razumeti kako je odpeljal tretji sektor, glede na nastavitve s katerimi je dirkal. Noro!”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje