Horner odgovarja Hamiltonu: ‘Maxa nismo slišali stokati’

0

Christian Horner meni, da ni pošteno, da je Mercedes za poraz v letošnjem svetovnem prvenstvu okrivil FIO. Kot je šef ekipe Red Bull Racing pojasnil v intervjuju za The Telegraph, tudi nemška zasedba med Veliko nagrado Abu Dabija ni sprejela dobrih odločitev.

Verstappen je dirko v Abu Dabiju pričel z pole positiona, vendar je moral Nizozemec že v prvem ovinku vodstvo prepustiti Lewisu Hamiltonu. Britanec je prepričljivo vodil večji del dirke, nato pa je svoj osmi naslov svetovnega prvaka izgubil prav v zadnjem krogu, ko ga je po kontroverzni odločitvi direktorja dirke Michaela Masija prehitel Verstappen, ki si je s tem zagotovil svoj prvi naslov.

Medtem ko Hamilton in Toto Wolff menita, da je FIA s svojo intervencijo Hamiltonu “ukradla” naslov, Horner na stvari gleda drugače. Šef ekipe Red Bull meni, da sta imela oba voznika v določenih trenutkih te sezone srečo, ob tem pa opozarja, da Mercedes v Abu Dabiju ni sprejel optimalnih odločitev.

Max se ni hotel predati. Niste ga slišali stokati po radiu. Vsak krog je dirkal s srcem, potem se je nenadoma pokazala priložnost,” je dejal Horner.

“Hamilton se ni niti poskušal braniti. Čakal ga je v šestem ovinku, vendar ga je Max presenetil v petem. Dejstvo je, da so imeli tudi pri Mercedesu možnost opraviti postanek, vendar se za to niso odločili.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje