Horner hvaležen Latifiju: Prejel bo doživljenjsko zalogo Red Bulla

0

Christian Horner je potem, ko je trčenje Nicholasa Latifija šest krogov pred koncem napete dirke v Abu Dhabiju Maxu Verstappnu omogočilo pohod proti prvemu naslovu svetovnega prvaka, Kanadčanu obljubil doživljenjsko zalogo Red Bulla.

Večji del dirke v Abu Dabiju je kazalo, da bo Lewis Hamilton suvereno osvojil svoj osmi naslov svetovnega prvaka, a šest krogov pred koncem je v zadnjem sektorju trčil Latifi, zaradi česar je na stezo zapeljal varnostni avtomobil. Medtem ko je Britanec nadaljeval po stezi, je Verstappen zapeljal v bokse, med njima pa se je znašlo kar nekaj za krog zaostalih dirkačev.

Pred zadnjim krogom je vodstvo dirke izdalo ukaz, da se lahko dirkači, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom, vrnejo v isti krog. Nizozemec je tako zadnji krog začel neposredno za svojim tekmecem, ki ga je po ponovem startu brez težav ugnal in si zagotovil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

“Nicholas bo zagotovo bo prejel doživljenjsko zalogo Red Bulla. V zadnjih 10 krogih smo potrebovali čudež s strani bogovov dirkanja,” je Horner dejal v pogovoru za Channel 4 in Sky Sports.

“Hvala Nicholasu za varnostni avtomobil. Delavci ob progi so opravili odlično delo, da se je dirka lahko nadaljevala. Ves čas smo kričali Masiju, naj jim pusti dirkati. To je bila izjemna sezona in neverjetno je, kaj je uspelo Maxu.”

Verstappen: Z očetom sva sanjala o naslovu in sedaj nama je uspelo

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje