Haug sporoča Mercedesu: Sr*** se dogaja, sedaj pa utihnite!

0

Nekdanji prvi mož Mercedesa v F1 Norbert Haug je dejal, da mora njegova nekdanja ekipa  glede finala sezone sedaj “molčati”, vendar se ob tem zaveda, da to ni vedno lahko.

Pri Mercedesu so bili besni na direktorja dirke Michaela Masija, potem ko je Avstralec dal zeleno luč peterici dirkačev, ki so bili na stezi med vodilnim Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, da prehitijo varnostni avtomobil, s čimer je omogočil neposredni boj med kandidatoma za naslov v zadnjem krogu.

Verstappen je s prehitevanjem v zadnjem krogu postal svetovni prvak, ekipa Mercedes pa je nato vložila dva protesta, ki sta bila zavrnjena.

Po mnenju dolgoletnega vodje srebrnih puščic v F1 Norberta Hauga, bi morali pri Mercedesu sedaj to zadevo pustiti za sabo.

“Lahko rečete samo, da se sr*** pač zgodi,” je povedal za ServusTV.

“Razumem, da si včasih lahko obupan. Ne vem, kako bi bilo, če bi se zadeva odvila v drugo smer. Ljubitelji motošporta si ne želijo videti vojne za zeleno mizo. Gre za to, da bi morali sedaj utihniti. Tudi meni ni bilo vedno lahko. Vsi so vedeli, da bo težko, ko bo prišel na stezo varnostni avtomobil. Ne glede na to, kaj počnete, postane problematično in pri nekaterih izbruhne jeza.”

Mercedes se ni pojavil na fotografiranju pred podelitvijo nagrad FIE

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje