Hamiltonu zaradi bojkota zaključne slovesnosti grozi kazen 10. startnih mest

1

Novi namestnik predsednika FIE Robert Reid je dejal, da poteka razprava na najvišji ravni o bojkotu Lewisa Hamiltona, ki se ni udeležil gala podelitve nagrad, kjer je Max Verstappen prejel pokal za naslov svetovnega prvaka. Britanec bi lahko za kršitev športnega pravilnika Formule 1 prejel celo kazen 10. startnih mest na prvi dirki sezone 2022 v Bahrajnu.

Zaključne podelitve nagrad naj bi se sicer udeležili trije najboljši dirkači v sezoni, vendar tako drugouvrščenega Hamiltona, kot njegovega šefa Tota Wolffa v Pariz ni bilo.

Hamilton je bil sicer po razpletu zadnje dirke v sezoni, kjer je na kontroverzen način izgubil naslov svetovnega prvaka izjemno razočarana, Reid pa je dejal, da bi FIA situacijo podrobneje proučila.

“V statutu in v pravilih je napisano, da če zmagaš ali si med najboljšimi tremi, moraš priti na podelitev nagrad,” je Reid dejal v ekskluzivnem intervjuju za RacingNews365.com.

Mohammed Ben Sulayem je v petek na mestu predsednika FIE nasledil Jeana Todta, na svoji prvi tiskovni konferenci v novi vlogi pa poudaril, da bo glede Hamiltonovega bojkota stekla preiskava.

“Najprej naj povem, da kot dirkač z njim sočustvujem, a na koncu dneva so pravila pravila, zato bomo pogledali v pravila z namenom, da jih uporabimo,” je dejal.

Po poročanju angleškega časnika Express to lahko pomeni, da bi Hamilton na naslednji dirki v Bahrajnu startal 10 mest nižje od rezultata, ki ga bo dosegel v kvalifikacijah.

Novi predsednik FIE ne bo imel milosti, če je Hamilton prekršil pravila

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Martin

Jaoo ta Hamilton, šele se je končala letošnja sezona pa že mu grozi kazen za naslednjo haha pač se ne more sprijaznit z drugim mestom. Sej bo naslednjo sezono imel spet priložnost