Hamiltonov brat ostro nad FIO: Osramotili ste šport, Lewis je pravi prvak

1

Medtem ko je razplet dramatične dirke za VN Abu Dabija pvzročil vsesplošno navdušenje pri ekipi Red Bull, pa je bilo povsem drugače v taboru ekipe Mercedes. Brat Lewisa Hamiltona Nicholas je ob tem FIO obtožil kršitve lastnih pravil, svojega brata pa proglasil za moralnega zmagovalca.

Ekipa Mercedes je po koncu dirke v Abu Dabiju zaradi kontroverznih odločitev FIE pred zaključkom dirke vložila protest, ki pa so ga komisarji zavrnili in potrdili Maxa Verstappna kot novega svetovnega prvaka.

Nad dogajanjem ob koncu dirke je bil močno razočaran tudi Hamiltonov brat Nicholas, ki je na Twitterju podal nekaj ostrih besed na račun FIE.

“Lewis je pravi prvak. FIA je prekršila lastna pravila in s tem osramotila celotne šport. Kljub temu pa smo Hamiltoni ob porazih ponižni. Gesta, ki sta jo pokazala moj oče in Lewis, ki sta takoj čestitala Maxu dokazuje vsem kritikom kako so se o motili o tem, kakšni smo Hamiltoni. Lewis je ostal športen do konca, čeprav je jasno, da ga je šport, ki mu je dal tako veliko, pustil na cedilu.”

Russell: To kar se je zgodilo ob koncu dirke je nesprejemljivo

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
ritter

Letos so res sodniki vozili dirko. Tako rekoč od prve naprej. Max, dobil to dirko dovolj čisto. Hamilton je po moje naredil napako ko je pustil notranjost odprto, tako kot Max v Silverstonu.

Če bodo takole nadaljevali – sodniki- pol bo F1 zanimiva samo še v Ameriki, ki tako ljubi take zdrahe med ekipami.