Hamilton in Wolff odpovedala udeležbo na podelitvi nagrad FIE

0

Lewis Hamilton in Toto Wolff sta odpovedala udeležbo na današnji zaključni slovesnosti FIE, kjer bo Mercedes zastopal tehnični direktor James Allison.

Zaključne ceremonije, kjer bo Max Verstappen prejel pokal za naslov svetovenga prvaka, se običajno udeležijo najboljši trije dirkači v končani sezoni. Pri Mercedesu so medtem potrdili, da se dogodka ne bosta udeležila niti drugouvrščeni dirkač v prvenstvu Lewis Hamilton, niti šef ekipe Toto Wolff.

Mercedes se včeraj ni pojavil na fotografiranju pred tradicionalno četrtkovo gala prireditvijo FIE, kjer bo Mednarodna avtomobilistična zveza okronala nove svetovne prvake.

Niti Mercedesova ekipa Formule 1 niti ekipa Formule E se nista pojavili na dogodku, ki služi kot priprava na slovesno podelitev nagrad za vsa prvenstva FIE, ki bo na sporedu v četrtek zvečer.

Mercedes je osvojil konstruktorsko prvenstvo v F1 in oba naslova v Formuli E, kjer je svetovni prvak postal dirkač moštva srebrnih puščic Nyck de Vries.

Mercedes je po drugi strani v spornih okoliščinah izgubil naslov Formule 1 med vozniki, potem ko je Max Verstappen po kontroverzni odločitvi FIE, v zadnjem krogu dirke v Abu Dabiju prehitel Lewisa Hamiltona.

Mercedes je v Abu Dabiju vložil dva protesta, oba pa so komisarji zavrnili. Ekipa iz Brackleya je sicer danes potrdila, da umika protest zoper rezultate dirke v Abu Dabiju.

Navijači sprožili peticijo, da se Hamiltonu vrne naslov

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje