Ferrari z eno nogo že na najnižji stopnički; v Abu Dhabi s 38,5 točke prednosti pred McLarnom

0

Boj za naslov prvaka med dirkači je povsem zasenčil dogajanje v skupni razvrstitvi konstruktorjev – natančnjeje boju za 3. mesto med Ferrarijem in McLarnom. Scuderia je s 7. in 8. mestom domov odnesla 10 točk, McLaren pa se je po zaslugi 5. mesta Daniela Ricciardo obdržal v teoretičnem boju za omenjeno pozicijo.

Carlos Sainz je po težavah v kvalifikacijah bil dirko primoran začeti s 15. mesta, vendar v kaosu ob Rdečem morju hitro napredoval po lestvici navzgor. Njegov moštveni kolega Charles Leclerc s 7. mestom ni bil zadovoljen, saj bi rezultat lahko bil še boljši v kolikor bi ogrevanje pnevmatik potekalo po pričakovanjih.

“Najprej je bil Carlos pred menoj, nato me je prehitel, saj sem imel težavo ogreti pnevmatike, ki pa so nato dobro delovale skozi celotno dirko. Ujel sem ga dva kroga pred koncem. Mislim da sva v tem internem dvoboju oba uživala.”

Ferrarija sta si pred zadnjo dirko sezone v Abu Dhabiju zagotovila 38,5 točke prednosti pred oranžnima dirkalnikoma ekipe McLaren. Le v kolikor Scuderia ostane brez točk in McLaren preseneti z zmago bi se stvari utegnile zasukati v prid britanske ekipe.

“Na vsakem štartu sem veliko izgubil, saj smo imeli veliko težav z ogrevanjem pnevmatik v operativno okno. Rezultat bi bil lahko še boljši.”

Jos Verstappen ostro: Vse, kar znajo pri Mercedesu, je krivdo valiti na druge

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje