Brawn: Horner in Wolff sta prestopila mejo in naslednje leto ne bosta komunicirala z Masijem

1

Michael Masi je bil po dirki za VN Abu Dabija zaradi svojih kontroverznih odločitev ob koncu dirke deležen številnih kritik, direktorju dirk pa je stopil v bran direktor Formule 1 Ross Brawn, ki je za prihodnje leto napovedal spremembe.

Tekom hudega boja za naslov svetovnega prvaka je bila napetost tako pri Red Bullu, kot pri Mercedesu izjemno velika, mnogokrat pa se je v navzkrižju boja obeh moštev znašel direktor dirk Formule 1 Michael Masi, ki med samo dirko po radijski zvezi komunicira s predstavniki moštev.

Nič drugače ni bilo niti na zadnji dirki sezone, ko se je Masi znova znašel pod velikim pritiskom, direktor dirk pa je na koncu poskrbel za kontroverzno odločitev, ki je na koncu odločila boj za naslov svetovnega prvaka.

Direktor Formule 1 Ross Brawn je v pogovoru za AMuS dejal, da bodo pred pričetkom prihodnje sezone določene spremembe.

“Dejstvo, da poskušajo ekipe vplivati na direktorja dirke je nesprejemljivo. Horner in Wolff sta tukaj prestopila mejo in od prihodnjega leta ekipe več ne bodo komunicirale z Masijem.”

Anketa: Je Max Verstappen zasluženo svetovni prvak?

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

HELMUT MARKO Bivši dirkač, ki je leta 1971 zmagal dirko 24 ur LeMansa in leta 1972 Targa Florio, bi moral vedeti kako so zahtevne dirke in vožnja na meji, posebej v takšnih okoliščinah, ko se vse odloča v stotinkah sekunde. Vozil je tako za BRM, McLaren, pri prototipih pa za Porsche in Alfa Romeo. Posebej pa zato, ker je izkusil, kaj pomeni predčasno prekiniti kariero, zaradi kamna, ki mu je prebil vizir na čeladi na dirki F.1 v Franciji leta 1972. Kamen je odletel izpod kolesa spredaj vozečega dirkalnika Emersona Fittipaldija oziroma Ronnie Petersona. Tako je žal oslepel na levo… Preberi več