Bo FIA zaradi bojkota zaključne slovesnosti kaznovala Hamiltona?

0

Novi namestnik predsednika FIE Robert Reid je dejal, da poteka razprava na najvišji ravni o bojkotu Lewisa Hamiltona, ki se ni udeležil gala podelitve nagrad, kjer je Max Verstappen prejel pokal za naslov svetovnega prvaka.

Zaključne podelitve nagrad naj bi se sicer udeležili trije najboljši dirkači v sezoni, vendar tako drugouvrščenega Hamiltona, kot njegovega šefa Tota Wolffa v Pariz ni bilo.

Hamilton je bil sicer po razpletu zadnje dirke v sezoni, kjer je na kontroverzen način izgubil naslov svetovnega prvaka izjemno razočarana, Reid pa je dejal, da bi FIA situacijo podrobneje proučila.

“V statutu in v pravilih je napisano, da če zmagaš ali si med najboljšimi tremi, moraš priti na podelitev nagrad,” je Reid dejal v ekskluzivnem intervjuju za RacingNews365.com.

“Jutri bomo imeli sestanek Petra Bayerja, generalnega sekretarja FIA za avtomobilski šport pod vodstvom Jeana Todta. Nedvomno bodo vključene nekatere od teh stvari, saj gre za ključna vprašanja, ki jih moramo obravnavati do novega leta.”

Hamilton je odigral ključno vlogo pri umiku Mercedesovega protesta

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje