Uradno: Komisarji zavrnili zahtevo Mercedesa

0

Komisarji so zavrnili zahtevo Mercedesa po ponovnem odločanju o kazni za Maxa Verstappna za incident z Lewisom Hamiltonom na dirki za VN Sao Paula.

FIA je pred pričetkom dirkaškega vikenda v Katarju izvedla zaslišanje predstavnikov ekip Mercedes in Red Bull, komisarji pa so sprejeli odločitev, da se Mercedesov zahtevek zavrne.

Predstavnik ekipe Mercedes je bil na mednarodnem dirkališču Losail povabljen na sestanek, ki se je zgodil 17. uri po lokalnem času, kmalu zatem pa so v prostore FIE prišli tudi predstavniki Red Bulla. Čeprav bi morali odločitev sprejeti še danes, pa so si komisarji vzeli dodaten čas za premislek.

Mercedes je vložil zahtevo za pregled incidenta, ekipa iz Brackleya pa zatrjuje, da so se pojavili novi dokazi, pomembni za samo dojemanje incidenta. Pri Mercedesu sicer ostajajo prepričani, da bi moral Verstappen za incident v 48. krogu dirke v Interlagosu prejeti kazen vsaj petih sekund.

Komisarji menijo, da so bili posnetki kamere iz Verstappnovega bolida “novi”, “takrat nedosegljivi” in “ustrezni”. Vendar niso izpolnili preizkusa pomembnosti, zaradi česar se Mercedesov zahtevek zavrne.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje