Po dirki zaradi žaljivih besed komisarji preiskujejo Hornerja

0

Po dirki za VN Katarja smo doživeli še enega izmed izjemno redko videnih dogodkov, saj komisarji preiskujejo šefa ekipe Red Bull Christiana Hornerja.

Horner se je v preiskavi znašel zaradi domnevne kršitve 12. člena športnega pravilnika FIE, ki govori o moralni škodi, ki naj bi jo povzročil šef Red Bulla, saj naj bi le ta komisarje žalil in javno omaleževal njihovo dobro ime.

Verstappen, ki je v Katarju sicer zasedel drugo mesto je bil po kazni zaradi kršitve pravila dvojnih rumenih zastav, kaznovan s pribitkom petih startnih mest.

Nad odločitvijo komisarjev ni bil niti najmanj navdušen šef ekipe Red Bull Christian Horner, ki je  za vso zmedo okrivil nepozornega delavca ob progi.

Horner je za Sky F1 pred dirko povedal:

“Po pravici povedano težko razumem vse skupaj. To so velika “jajca”. Vodstvo dirke je dalo zeleno luč, medtem ko se je delavec ob progi odločil, da bo mahal z rumeno zastavo. FIA mora nekaj storiti s svojimi delavci, saj ne morejo samovoljno izvajati določenih stvari. To je za nas velik udarec v boju za naslov, saj smo sedaj  sedmi na progi, kjer je izjemno težko prehitevati.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje