Kako lahko Verstappen na naslednji dirki osvoji naslov svetovnega prvaka

0

Lewis Hamilton je postal zmagovalec dirke za VN Katarja, vendar je Maxu Verstappnu uspelo omejiti svoje izgube tako, da je končal na drugem mestu in si zagotovil bonus točko za najhitrejši krog.

To pomeni, da ima Verstappen še vedno osem točk prednosti pred premierno dirko VN Savdske Arabije, ki bo 5. decembra. Ker gre za predzadnjo dirko sezone, bi Nizozemec lahko teoretično že postal svetovni prvak, vendar za takšen dosežek potrebuje tudi precej sreče.

Če Verstappen zmaga na dirki bi osvojil naslov prvaka, v kolikor bi Hamilton končal na sedmem mestu ali nižje. Kvote se za Verstappna nekoliko izboljšajo, če zmaga z najhitrejšim krogom, saj bi v tem primeru postal prvak, če bi Hamilton končal na šestem ali nižjem mestu.

Verstappen lahko osvoji naslov tudi z drugim mestom in najhitrejšim krogom, če bo Hamilton dirko končal na 10. mestu ali nižje. Če bo Verstappen končal na drugem mestu, vendar brez najhitrejšega kroga, bo še vedno osvojil naslov, če Hamiltonu ne bo uspelo osvojiti točk.

V vsakem primeru bi si Verstappen zagotovil naslov, če bo v finalu sezone v Abu Dabiju prišel z vodstvo vsaj 26. točk. Če dirkača končata sezono z enakim številom točk, bo prvak prav tako, zaradi večjega števila zmag postal dirkač Red Bulla.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje