Honda razmišlja o novem motorju za Verstappna

0

Ekipa Red Bull si na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone ne želi kazni startnih mest, nekoliko drugačno mnenje pa imajo pri njihovem dobavitelju motorjev. Kot poroča Motorsport.com, Honda razmišlja o uporabi petega motorja z notranjim zgorevanjem v dirkalniku Maxa Verstappna, kar bi Nizozemcu prineslo kazen petih startnih mest.

Voznik Red Bulla ima trenutno v svetovnem prvenstvu osem točk prednosti pred Lewisom Hamiltonom in posledično nad kaznijo ne bi bil pretirano navdušen. Verstappen je svoj četrti motor uporabil že v Rusiji, medtem ko so pri Mercedesu zadnjo menjavo  enote ICE zamenjalni v Braziliji.

Honda je pravzaprav želela novi motor z notranjim zgorevanjem namestiti že v Katarju, saj gre za dirkališče s številnimi možnostmi prehitevanja. Ekipa je o tem dolgo razmišljala, a se je na koncu odločila, da tega ne bo storila. Ko je Red Bull vedel, da bo Verstappen dobil kazen zaradi kršitve rumene zastave, so motor sicer želeli zamenjati, a je bilo že prepozno.

Komentar dirke: Ko FIA krši lastna pravila

Honda bo morala sedaj iskati kompromis med kaznijo startnih mest in dodatno zmogljivostjo motorja, pri Red Bullu pa bi lahko novo enoto ICE na Verstappnov bolid namestili že prihajajoči konec tedna v Savdski Arabiji.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje