Ekipi Alfa Romeo zmanjkuje rezervnih delov

0

Proste treninge in kvalifikacije za VN Katarja so zaznamovali nizki a nevarni robniki ob robu steze v bližini glavnega mesta Dohe. Najprej naj bi meje steze označevala bela črta, kar pa je direktor dirke Michael Masi podaljšal na rdeče-bel robnik tik ob njej. Kar vsak dirkač izkoristi največ steze kar jo lahko so se dirkalniki tam znašli zelo pogosto.

“Ni ti potrebno zapustiti steze, da poškoduješ dirkalnik.”

Je dejal Nikita Mazepin, ki je bil primoran izpustiti večji del drugega prostega treninga prav zaradi takšnega izleta in kvalifikacije končal skoraj štiri sekunde za Lewisom Hamiltonom, saj je pred le temi opravil komaj 16 krogov priprave.

Še večje težave pa naj bi pestile ekipo Alfa Romeo. Italijansko-švicarska ekipa naj bi v tem trenutku uporabljala zadnja dva dna dirkalnika, ki jih ima na voljo. Manager ekipe Beat Zehnder je razkril, da bi za izdelavo novega dela potrebovali skoraj tri tedne.

“Tako pozno v sezoni ne pripravljaš več novih delov. 20 dni potrebuješ, da pripraviš novo dno dirkalnika. Oba dirkača bosta morala dirkati z nekoliko poškodovanima, saj v tem trenutku rezervnih delov nimamo.”

Dva že iz Brazilije poškodovana dna dirkalnika naj bi bila vrnjena v Hinwil, od kjer operira ekipa. Inžinirji trdo delajo, da dele popravijo še v času za dostavo v Savdsko Arabijo, kjer pa bi se stvari lahko še dodatno zakomplicirale.

“Pošiljka bo morala iti skozi Riyadh in to pomeni, da je možnost zamud velika.”

Leclercovi sumi potrjeni: Ob pregledu je bila na šasiji odkrita razpoka

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje