Domenicalli si želi še druge dirke na Kitajskem

0

Posledice pridobitve prvega kitajskega dirkača v karavano Fomule 1 so že tukaj. Guanyu Zhou s seboj prinaša številne sponzorje in pa tudi navijače. Formula 1 kitajski trg prepoznava kot naslednjo priložnost za utrditev športa širom tega sveta.

CEO komercialnih pravic Stefano Domenicalli je za portal The Race dejal, da razmišlja o drugi kitajski dirki v sezoni:

“To je povsem realistično. In lahko vam že potrdim, da smo prejeli zanimanje še enega mesta na Kitajskem, ki si želi dirko Formule 1.”

Prodor na kitajski trg je po Domenicallijevem mnenju ključen za razvoj Formule 1. Izjemen pospešek temu projektu pa je zadal prav Zhou. Italijan upa, da bo prihod 22-letnika med dirkaško elito na Kitajskem storil to, kar je Verstappnov na Nizozemskem.

“To je nedvomno posledica Guanyua Zhoua, ki bo prihodnje leto kot prvi kitajski dirkač dirkal v Formuli 1. Dirkači so osredotočenost našega projekta, saj so za navijače glavna atrakcija. V tem trenutku imamo v izjemno generacijo dirkačev in to moramo izkoristiti za promocijo našega športa.”

V zadnjih dveh sezonah sicer v tej državi zaradi koronavirusne situacije nismo bili deležni VN Kitajske, ki tradicionalno poteka na dirkališču v Shanghaiu. Zadnjič se je karavana tam zaustavila leta 2019, ko je slavil Lewis Hamilton.

Sauberjev direktor odstopil: Višek vsega je bil Bottasov prihod

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje