Binotto: “Ferrari komaj čaka, da se letošnja sezona konča in začne nova”

0

Ferrari je z eno nogo že na najnižji stopnički konstruktorjev, tik za najboljšima v letošnji sezoni, ekipama Mercedes in Red Bull. Šef Scuderie Mattia Binotto je v nedavnem intervijuju za Corriere dello Sport dejal, da ekipa komaj čaka konec letošnje sezone in da se lahko v popolnosti prepusti drugi.

“Lačni smo konca te sezone in začetka nove. Resnično, komaj čakamo, da se letošnja konča. Nikoli nismo zares razvijali letošnjega dirkalnika. Le zgodaj v začetku sezone smo dodali nekaj malenkosti. Seveda pa to ne velja za pogonsko enoto, ki smo jo že ves čas razvijali za leto 2022, vendar nam jo je na teren uspelo spraviti nekoliko bolj zgodaj.”

Binotto je že rano v sezoni izpostavil, da letošnja Ferrarijeva osredotočenost leži povsem na dikalniku za sezono 2022. Na VN Rusije in VN Turčije je Ferrari v svojega SF21 instaliral pogonsko nadgradnjo in prav ta je v letošnji sezoni premagala McLaren in bo – po Binottovih besedah – krojila vrh kraljice motošporta v prihodnje.

“Razlog da danes dosegamo boljše rezultate kot na začetku sezone je v ekipi sami. Mislim da sta se naša komunikacija in način dela od dirke zelo izboljšali. Od dirke v Paul Ricardu pa tudi bolje razumemo pnevmatike.”

Ferrari verjame, da lahko v naslednji sezoni izniči zaostanek za dvema najboljšima konstruktorjema in se prelevi ekipo, ki lahko iz dirke v dirko kandidira za zmago.

Michael Schumacher ali Lewis Hamilton: Kateri sedemkratni svetovni prvak F1 je zaslužil več

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje