Wolff o jeznem Hamiltonu: “Ni vedel koliko časa je izgubil”

0

Vodja Mercedesa v F1 Toto Wolff je priznal, da mora ekipa delati “na komunikaciji in zaupanju, potem ko je Lewis Hamilton znova podvomil o strateških odločitvah svojega moštva.

Hamilton je dirko v Carigradu na koncu končal na petem mestu, s čimer je izgubil vodstvo v svetovnem prvenstvu, kjer sedaj za Maxom Verstappnom zaostaja za šest točk.

Med dirko je nekaj časa kazalo, da bo Hamilton VN Turčije končal celo tik za Verstappnom, na tretjem mestu, vendar so se pri Mercedesu odločili, da Britanca, ki je želel dirko odpeljati brez postanka, preventivno pokličejo v bokse.

Hamilton, ki je tako padel na peto mesto je med dirko večkrat izrazil nezadovoljstvo nad Mercedesovo strategijo, saj je bil Britanec prepričan, da bi lahko dirko odpeljal brez postanka v boksih, s čimer bi proti Verstappnu izgubil zgolj tri točke.

Po koncu dirke je šef ekipe Mercedes Toto Wolff poudaril, da Hamilton ni mogel vedeti, koliko časa izgublja v primerjavi s konkurenti, ki so dirkali s svežimi pnevmatikami.

“Mislim, da moramo resnično delati na komunikaciji, da bi si zaupali in na nek način lahko opisali, kaj želimo doseči,” je pojasnil Wolff.

“Pnevmatike za rahel dež so bili videti res strašljivo, vendar smo mislili, da bi lahko morda zdržali do konca, ali pa počakali, da bi bila idealna linija dovolj suha, da bi poskusili s pnevmatikami za suho stezo. Videli smo koliko je izgubljal Leclerc, veliko pa je izgubljal tudi Lewis, ki pa tega ni mogel vedeti. Na koncu smo se odločili, da je vendarle bolje zapeljati v bokse, kot pa tvegati popolno uničenje pnevmatik.”

Hamilton: V bokse bi morali prej, ali pa sploh ne

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje