Vettel dvomi o Verstappnovi mirnosti pred zaključkom sezone

0

Sebastian Vettel nedvomno ve, kako je biti v tesnem boju za naslov svetovnega prvaka. Leta 2010 je bilo na zadnji dirki v Abu Dhabiju kar pet dirkačev v igri za naslov, leta 2012 pa je moral Nemec s poškodovanim dirkalnikom reševati prvenstvo po težavah v prvem krogu dirke v Braziliji.

Max Verstappen je letos prvič zares blizu dirkaški kroni. Nizozemec sicer trdi, da mu pritisk ne pride do živega, vendar štirikratni svetovni prvak dvomi o trdnosti 24-letnika.

“Ne morem govoriti za vsakogar, vendar če si neke stvari zares želiš je težko ostati miren in se povsem nadzorovati. Dobro je, če si tega zmožen in čas bo pokazal ali mu bo uspelo. Prvenstvo je zelo napeto in sam ne bi bil najbolj miren na njegovem mestu. Takšen sem jaz, morda je on drugačen.”

V svoji sedmi sezoni v kraljici motošporta ima Verstappen priložnost prekiniti Mercedesov niz šestih zaporednih dirkaških in konstruktorskih naslovov.

“Prav ima da zmaga ali poraz na koncu ne spremeni prav veliko. Je še zelo mlad in veliko časa, da osvoji naslov. Mislim da mu prav tako ni potrebno nič dokazovati, saj je v Formuli 1 že zelo dolgo.”

Verstappen: “Tudi če bom na koncu drugi to ne bo spremenilo mojega življenja”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje