“Tudi ostale ekipe so zaskrbljene zaradi Mercedesovega motorja”

0

Po besedah šefa Red Bulla Christiana Hornerja, so tudi ostale ekipe Formule 1 zaskrbljene nad posodobitvami in napredkom, ki je na področju motorja sredi letošnje sezone uspel Mercedesu.

Max Verstappen na dirki v Turčiji skozi celotno dirko ni našel odgovora na hitrost kasnejšega zmagovalca Valtterija Bottasa, Helmut Marko pa je po dirki opozoril, da gre vzrok iskati predvsem v Mercedesovi prevladi na ravninah steze v Carigradu.

“Potrebno se je vprašati, zakaj je Mercedes nenadoma tako hiter,” je Marko povedal za avstrijsko televizijo ORF.

“Tu so bili skoraj 15 km/h hitrejši in izgledalo je, kot da skozi celotno dirko vozijo s sistemom DRS. Tako je že od Silverstona in njihova prednost se le še povečuje. Ta superiornost motorja, ne vem kaj je to in kaj lahko storimo glede tega. Našo šasijo moramo še bolj optimizirati, da lahko vse skupaj nekoliko uravnotežimo. “

Po besedah šefa ekipe Red Bull Christiana Hornerja, pa so nad razvojem dogodkov zaskrbljena tudi ostala moštva.

“Njihova hitrost na ravninah se je v zadnjem času močno povečala. Medtem ko smo jim na začetku sezone še lahko sledili, je sedaj to vse težje. Svoje pomisleke smo že večkrat naslovili na FIO, vendar nismo samo mi. Zaskrbljene so tudi ostale ekipe. Dosegajo hitrosti, kot da bi imeli vedno odprt sistem DRS,” je dejal Horner.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje