Shovlin: “Tretje in četrto mesto bi izgubili tako ali drugače”

0

Lewis Hamilton ni bil zadovoljen nad sprejetimi odločitvami strateškega dela ekipe srebrnih puščic na dirki za VN Turčije. Britanec je skoraj celotno dirko oddirkal na enem paru pnevmatik za rahel dež in se spogledoval z dirko brez postanka in potencialnim 3. mestom.

Kljub temu se je ekipa odločila, da 36-letnika nekaj krogov pred koncem pozove v bokse. Mercedesov inžinir Andrew Shovlin obrazložuje zakaj:

“Opazoviali smo situacijo Charlesa Leclerca in videli, da začnejo pnevmatike izgubljati oprijem zelo nenadno. Videli smo, da bi mesta ki smo jih izgubili s postankom bi izgubili tako ali drugače, zato smo se odločili za postanek. Obstajala je nevarnost, da bi zaostali celo za Gaslyjem ali pa dirke sploh ne končali.”

Mercedes se je v vročem boju za naslov svetovnega prvaka odločil igro igrati s konzervativnim pristopom in obraniti gotovo 5. mesto in obraniti 10 točk svetovnega prvenstva.

“Potihoma smo upali, da se bo steza dovolj posušila za pnevmatike za suho stezo. Tako bi Lewis ohranil en postanek in dirko bi lahko celo dobil.”

Steza v Intercity Istanbul Parku se zaradi oblačnega vremena ni sušila hitro in ostala primerna za pnevmatike za rahel dež povsem do konca. Edini, ki si je drznil tvegati je bil Sebastian Vettel, katera izkušnja dirkanja ga je po enem krogu pripeljala nazaj k mehanikom.

Brundle: Za strateško zmedo pri Mercedesu kriv Hamilton

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje