Masi razmišlja o uvedbi brisanja krogov pod rumeno zastavo

0

Veliko negotovosti obdaja rumene zastave in reakcije dirkačev ob le teh. Na kvalifikacijah dirke za VN Turčije smo videli Fernanda Alonsa postaviti čas pod rumeno zastavo v prvem sektorju steze. Španec hitrosti ni zmanjšal, vendar jo na koncu odnesel brez kazni.

Direktor dirk Formule 1 Michael Masi razmišlja o novem pravilu, ki bi avtomatsko izbrisalo čas kroga v kolikor je bil ta postavljen pod rumeno zastavo. Posledično dirkači pravila ne bi poskusili izrabljati kot to počnejo sedaj, saj bi vedeli da njihov čas tako ali tako ne bo štel. Pravilo naj bi poskusno preizkusili na naslednji dirki, VN Združenih Držav.

“Bomo videli ali lahko stvar preizkusimo že v Austinu. Opazujemo veliko stvari in medtem izboljšati varnost dirkačev in delavcev ob progi.”

Omenjeno pravilo že pozna MotoGP. V trenutku ko dirkač zapelje v sektor v katerem je rumena zastava se njegov čas izbriše. Negativna plat pravila je, da bi le ta naredil kvalifikacije nekoliko bolj zapletene za spremljanje gledalcev.

“Na papirju se to zdi dobra rešitev, vendar zadevo si želimo preizkusiti. Sestanek imamo ta teden in govorili bomo tudi o tem in razmislili kaj lahko še postorimo.”

Shovlin: “Tretje in četrto mesto bi izgubili tako ali drugače”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje