Marko: “Hamilton je Pereza poskusil izriniti v bokse”

2

Z hitrejšim dirkalnikom je Lewis Hamilton na dirki za VN Turčije poskusil izničiti zaostanek, ki si ga je Britanec pridobil z menjavo komponente pogonskega sklopa. Najprej mu je nekaj težav predstavljal Yuki Tsunoda v sesterskem dirkalniku Red Bulla, na nepremagljivo oviro pa je sedemkratni svetovni prvak naletel v boju za (tedaj) 4. mesto s Sergiom Perezom.

Hamilton se je po izhodu iz 10. ovinka Perezu prilepil na zadek in ga po ravnini napadel v 12. ovinek. Boj je trajal tudi skozi zadnjo šikano pred štartno-ciljno ravnino, kjer je po mnenju Helmuta Marka Hamilton namerno porinil Pereza v bokse.

“Stisnil ga je s steze. Poskusil ga je izriniti v bokse. Sergio je vztrajal in ga pošteno premagal. V branjenju se je odlično izkazal. To je bilo ključnega pomena, da je na koncu dirko končal na stopničkah.”

Perez je po vztrajanju Charlesa Leclerca na stezi s obrabljenimi pnevmatikami prehitel Monačana, potem ko se je ta boril z novim kompletom le teh, ki so bile v fazi zrnjenja. Podobno se je zgodilo tudi Hamiltonu v zadnjih krogih dirke.

To so bile za Sergia Pereza šele tretje stopničke v letošnji sezoni in sploh prve po dirki za VN Francije konec junija. Guladajarčan je trenutno peti v skupni dirkaški razvrstitvi in drži ključ do konstruktorskega uspeha Red Bulla ob koncu sezone.

Van der Zande miri: Mercedes na preostalih šestih dirkah ne bo tako močan, kot je bil v Turčiji

 

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Rene

Hamilton misli da je ne vem kaj, še en nesramen manever tega klovna!

Zoran13

PRIVILEGIJI ?

Kolikor bi si kdo drugi privoščil takšno “izrinjanje” dirkačev proti boksu, da se je Sergio Perez vrnil nazaj na dirkališče, je moral obvoziti količek,… bi dobil takoj pribitek -5 sekund, če ne izgubo mest na naslednji dirki…