FIA razmišlja o svetovni lestvici za dirkače vseh kategorij

0

FIA razvija točkovni sistem, ki bo dirkače različnih kategorij razvrstil na podlagi njihovih uspehov in zaslug za njih. Tako bo leta 2023 na isti lestvici moč videti dirkače Formule 1, kot so Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc, in voznike ostalih kategorij, kot so Sebastien Ogier, Ott Tanak, Sebastien Buemi, Nyck de Vries, Kamui Kobayashi …

“Radi bi uvedli sistem, s katerim bi vse dirkače razvrstili uvrstili na svetovno lestvico FIE. Tako bi ob koncu vsakega leta imeli dirkača, ki je prvi na svetu. Želimo ustvariti sistem, ki bo podoben sistemu v tenisu ali golfu,” je v pogovoru za The Race razkril direktor oddelka Formule E in inovativnih športnih dejavnosti Frederic Bertrand.

Ob koncu leta bomo morda imeli dodatne dogodke, na katerih bodo lahko sodelovali le najvišje uvrščeni vozniki. Lestvica bo multidisciplinarna, kar pomeni, da bo zajemala vse motošporte pod okriljem FIE, saj želimo na nek način združiti reli in dirkanje na stezah. O tem smo pogosto razpravljali s Tomom Kristensenom (predsednik vozniške komisije FIE). Želimo spodbuditi različne stile vožnje in se ne le osredotočiti na eno področje.”

F1 2021: Kdo dobiva boje moštvenih kolegov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje